4 Vervoer van A naar B

Waar vervoer van A naar B vlot gaat


Dat omvat niet alleen de vervoermiddelen die we nu al kennen uit ons straatbeeld, maar met name nieuwe mobiliteitsmogelijkheden die voorspelbaar en toekomstbestendig zijn in de toekomst.

  • Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Dat doen we in samenwerking met politiediensten, ouders en buurtbewoners.
  • Het is belangrijk dat het openbaar vervoer van goede kwaliteit is, met een goede verbinding tussen gemeentes en de regio. Daarin zien we de voordelen van innovatieve en kostenefficiënte vormen van openbaar vervoer, zoals snelbussen. Bij aanbestedingen houden we daarom altijd ruimte in de afspraken voor nieuwere, slimmere en goedkopere alternatieven.
  • Het openbaar vervoer en voorzieningen zoals de belbus en regiotaxi zijn goed toegankelijk.
  • De gemeente communiceert tijdig en duidelijk naar inwoners over onderhoud aan wegen en  wegafsluitingen. Daarbij geldt dat we onderhoud zoveel mogelijk in één keer proberen te doen, om overlast te beperken. Daarbij is helder wat de alternatieve route is. Zo voorkomen we ‘zoekverkeer’.
  • Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. Daarom wil de VVD wijken anders inrichten dan voorheen, door de auto minder centraal te stellen. Dat bevordert ook de milieudoelstellingen.
  • De VVD steekt bij het behandelen van mobiliteitsvraagstukken ambitieus in, en wil experimenteren met en investeren in duurzame vervoersmiddelen binnen de gemeente. Wij staan als VVD voor innovatie en stimulering van duurzame mobiliteitsoplossingen.