Tweede supermarkt Nistelrode

Een tweede supermarkt in Nistelrode mag zich alleen vestigen in het kern-winkelgebied. Dat is het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD-Bernheze tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 21 oktober jongstleden.

Het betrof de aanvraag van Dhr. Rob de Winter om een Aldi te vestigen op het terrein van de leeg staande garage aan de Weijen. Een prachtig plan met voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en de aan- en afvoer van grote vrachtwagens.

De VVD vraagt zich af of dat beleid betrekking heeft op zowel het “centrum” van Nistelrode als dat van het “centrum” van Heesch. Volgens de VVD is dat niet te vergelijken. De wethouder geeft aan dat het kern-winkelgebied Nistelrode zich “uitstrekt” tussen Laar/Beekgraaf en het Raadshuisplein.

Waarom niet meewerken aan de vestiging van een Aldi aan de Weijen 62?

De burgers van Nistelrode willen dat en de Dorpsraad ondersteunt dit plan. Onbegrijpelijk voor de VVD, als je ziet hoeveel winkels er al buiten dat kern-winkelgebied gevestigd zijn.

Winkels/bedrijven beginnen bij komend vanuit Heesch aan de rotonde, vervolgens een hovenier, een bedrijf voor tuinmachines. Daarna nog diverse winkels en bedrijfsvestigingen voor Laar/Beekgraaf. Vanaf het raadhuisplein richting Uden een bakker, apotheek, fietsenwinkel, groenteboer en slijterij.

Horen die dan ook niet in het kern-winkelgebied thuis? De VVD vraagt zich af waarom dan ook niet de Aldi als discountsupermarkt toestaan. Zo ver is dat niet van het “kern-winkelgebied”!

Het college is het eens met de wens van burgers voor vestiging van een tweede supermarkt en zal met een voorstel komen.

Wanneer zal dat gebeuren?

 

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze

Reageren? 06-53 496069 of
http://bernheze.vvd.nl/contact