Welstand

WELSTAND AFSCHAFFEN. Dat stond in het verkiezingsprogramma van de VVD-Bernheze en daar wordt nu gehoor aan gegeven door het College. Een motie, mede ingediend door de VVD, om tot het afschaffen van de welstandstoets te komen werd al in november 2014 door de raad aangenomen.

De welstandstoets wordt nu dus afgeschaft. Hierdoor zal de regeldruk voor burgers en bedrijven verminderen.

Wel zullen er nieuwe regels voor cultuurhistorisch waardevolle gebieden en reclame-uitingen komen.

De VVD-Bernheze is hier zeer tevreden over, maar wil alle burgers nog wel wijzen op het gebruik van reclame-uitingen.

Het doel van reclame is om op te vallen en zo potentiële klanten over te halen tot aanschaf van producten en diensten. Deze reclamevoering zal onder druk van concurrentie steeds groter en opzichtiger worden. In de nieuwe welstandsnota staan duidelijke regels om wildgroei te voorkomen.

Het zal u niet ontgaan zijn dat in deze gemeente vele reclame-uitingen zijn waar menig burger zich aan ergert. Zoals grote borden in woonwijken, borden voor de winkels op het voetpad en zelfs producten voor de winkels.

De VVD-Bernheze heeft het college hierover al meerdere keren aangesproken, maar alleen als de burger klaagt wordt eventueel handhavend opgetreden.

Handhaven op “overtredingen” van reclame-uitingen is geen prioriteit, tenzij u dat meldt bij de gemeente. Dan zal de gemeente uw melding(en) in overweging nemen.

Op 1 oktober 2015 zal de raad een besluit over de nieuwe welstandsnota nemen.

Wilt u reageren dan kan dat via de website http://bernheze.vvd.nl/contact of via mijn mobiel 06-53 496069

 

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze.