Maxhuis

Het Maxhuis in Heesch is een voorbeeld van een kleinschalige woonvoorziening. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om mee te werken aan verzoeken om kleinschalige woonvormen te bouwen onder voorwaarden. Wij zijn daar zeer blij mee.

Het College verwijst nu naar een van de voorbeelden van kleinschalige woonvoorziening als het Maxhuis aan de Leekenstraat 9 te Heesch.

Dat was eerst wel anders!

Gelukkig is het College tot inkeer gekomen, want vanaf 2 september 2011 werd door het College een overtreding van het bestemmingsplan geconstateerd en sindsdien zou het Maxhuis zijn deuren moeten sluiten en uiteindelijk de kwetsbare ouderen uit huis zetten.

Zelfs werden dwangsommen opgelegd om dat tot stand te brengen.

Wij hebben ons vanaf begin 2014 ingezet om te voorkomen dat deze ouderen uit huis werden gezet. De VVD-Bernheze verweet het College willekeur en dat er zelfs geen beleidsnota was om dit soort initiatieven te kunnen toetsen.

Op 21 juli 2015 heeft het College besloten het gebruik van de woning, Leekenstraat 9 te Heesch, te wijzigen in zorg.

Inmiddels was er al een beleidsnota vastgesteld op aandringen van de VVD-Bernheze en nu wordt er ruimte gecreƫerd voor kleine woonvormen tot maximaal 6 woningen en voor maximaal 12 personen.

Wij zullen ons blijven inzetten voor de burgers van Bernheze om er voor te zorgen dat er niet met twee maten wordt gemeten zodat er geen sprake is van willekeur.

Wilt U reageren dan kan dat via de website http://bernheze.vvd.nl/contact of via telefoon 06-53496069.

 

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze