Waar koop jij?

Steeds meer grote webwinkels, waaronder H&M en Wehkamp, laten hun klanten voortaan betalen voor het retourneren van bestellingen. Voor het stimuleren van bewust koopgedrag is dit een goede ontwikkeling. En minder van die snelle witte busjes, die het liefst midden op straat stoppen, is ook al winst.

 

Webwinkels – met name die voor kleding – hangen ook steeds vaker grote, felgekleurde labels aan hun artikelen, zodat je niet meer zo makkelijk die galajurk één avond draagt en vervolgens terugstuurt, al dan niet met zweetlucht en vlekken.

 

Lokale webwinkels kunnen beter gaan concurreren met landelijke spelers doordat de voorwaarden meer gelijk worden getrokken en retourneren niet meer gratis is. Hierdoor kan bijvoorbeeld een vriend of buurvrouw zijn/haar hobby-webwinkel verder uitbouwen.

 

In de komende maanden staan Moederdag en Vaderdag weer voor de deur. Velen speuren dan het internet af op zoek naar een cadeau. Door de stijgende kosten voor verzending en retournering ontstaan er ook mogelijkheden voor de lokale markt.

Misschien moeten we eens vaker kijken naar wat de winkels in ons dorp of onze gemeente te bieden hebben. En mochten die grote webwinkels dan toch iets goedkoper blijken, denk dan eens aan het belang van de lokale detailhandel voor de leefbaarheid van je dorp. Zij zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, maar ook voor sponsoring van je sportclub en dragen bij aan het onderhoud van de voorzieningen in het dorp.

 

De VVD Bernheze maakt zich sterk voor het lokale bedrijfsleven. Dus “Wees Loyaal, Koop Lokaal”. Zo dragen we bij aan een aantrekkelijk Bernheze.

 

Reageren:info@vvdbernheze.nl

 

Remco van Lokven,

Lid Steunfractie