Hete zomer?

Wordt het een hete zomer in Nederland? Wie weet. Ondanks alle weermodellen kunnen meteorologen en weer-apps niet verder vooruit kijken dan 14 dagen en zelfs dan zitten ze er niet zelden compleet naast. Afwachten dus maar. Ze zeggen dat iedereen het weer krijgt dat hij/zij verdient.

 

Maar in overdrachtelijke zin wordt het ongetwijfeld wél een hete zomer. De oorlog in Oekraïne woedt onverminderd door en daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen.

 

Bij de boerenprotesten in Nederland gaat het er ook heet aan toe, met acties die, hoe begrijpelijk ook, heel ver gaan en soms ook veel te ver. Laten we hopen dat de regering de boeren snel duidelijkheid en vooral perspectief kan bieden.

 

Waar het niet erg is dat er een hete strijd ontbrandt is in de sport. Laten we de komende tijd rekenen op mooie wedstrijden en Nederlandse successen bij Wimbledon, Tour de France, EK Voetbal voor Vrouwen, WK Hockey en WK Atletiek.

 

Waar het zeker niet heet zal worden is in de Bernhezer politiek. Er ligt een coalitieverklaring, met mooie woorden en weinig concrete plannen en ambities, waar dan ook niemand bezwaar tegen kan hebben. In Bernheze gaat het pas heet worden als straks de inkomsten flink krimpen en er niet langer “Sinterklaas” gespeeld kan worden.

 

Van de VVD-Bernheze is dit het laatste artikeltje voor de zomervakantie. Eind augustus pakken we de draad weer op. Maar u kunt ons in de tussentijd gewoon blijven benaderen met reacties, vragen en ideeën via info@vvdbernheze.nl

 

Paul Kremers,
Commissie Bestuur & Strategie