Verkeersonveilig buitengebied

Rij je wel eens “binnendoor” van Heesch naar Heeswijk-Dinther, Loosbroek of Vorstenbosch? Of andersom? Dan is het je vast opgevallen dat daar verrassend veel vrachtverkeer rijdt. En heel brede landbouwvoertuigen. Nou snap ik dat tractoren daar moeten rijden en ook de vrachtwagens zullen daar niet voor hun lol rijden, want er zijn prettigere wegen om te rijden. Wegen die niet kei smal zijn.

Met je auto moet al vaak de berm in. Maar zelfs als “slanke” (brom)fietser word je regelmatig in de berm gedwongen, simpelweg omdat ze je anders van de sokken rijden. Er wordt ook niet zelden veel te hard gereden. Je mag er 60, ook met een vrachtauto, en met een tractor niet harder dan 25 of 40. Maar ja, in theorie. Zeker met brede voertuigen is het levensgevaarlijk. Die snelheidsbeperking is er dus zeker niet voor niets, maar die wordt door velen wel heel ruim opgevat. Er is toch geen politie in de buurt, dus waarom zou je je aan de snelheid houden.

Nou hoorde ik dergelijke verhalen al vaker, maar onlangs had mijn man een (met enig gevoel van overdrijving) “bijna dood-ervaring”. Dan word je weer met de neus op de feiten gedrukt. Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen om te kijken of we hiertegen actie kunnen ondernemen. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar de verhalen van de vrachtwagenchauffeurs, boeren en loonwerkers.

Rijd je ook vaker in het buitengebied van Bernheze en wil je je ervaringen delen? Laat het weten via info@vvdbernheze.nl

 

Marijke van Gestel,
Fractievoorzitter