Huiskamer van Heesch

Het heeft jaren geduurd, er is heel veel vergaderd, het heeft bakken met geld gekost aan onderzoeken, er is ruzie gemaakt, Jan-en-alleman ging zich ermee bemoeien, een bestuur sneuvelde, maar eindelijk ligt er dan nu een plan om De Pas in Heesch echt de Huiskamer van Heesch te laten worden.

 

Op 16 december ligt er bij de gemeenteraad een startnotitie voor een project dat moet leiden tot een integrale aanpak van de huisvesting van Gemeentehuis, Pas en Bibliotheek. Door het “nieuwe werken”, waarbij ambtenaren een deel van hun werktijd thuis invullen, blijven er veel ruimtes over. Vierkante meters die kunnen worden verhuurd of zelfs worden omgebouwd tot appartementen.

 

De VVD Bernheze is redelijk enthousiast over deze aanpak. Niet alleen komt er nu eindelijk schot in het “dossier De Pas”, maar wordt ook een oplossing gevonden voor de leegstand op het Gemeentehuis. Groot voordeel vinden wij ook dat het college niet langer achterover leunt, maar actief deelneemt in het project.

 

“Alle partijen delen alle ruimten” staat er in de notitie, maar de kans dat we straks gaan Klaverjassen op de kamer van de burgemeester is natuurlijk erg klein.

 

Er zal nog heel wat overlegd en uitgezocht moeten worden, want je moet eerst een plan uitwerken, voordat je gaat verbouwen, maar partijen zijn gemotiveerd om voortvarend aan de slag te gaan. En hoe dat dan straks moet met het Gemeentehuis van Bernheze in de Huiskamer van Heesch, daar vinden we ook wel een oplossing voor.


Reageren? Graag via info@vvdbernheze.nl

 

 

Paul Kremers
Commissielid Bestuur & Strategie