MKB-onvriendelijk Bernheze

Dat de dienstverlening in Bernheze een probleem is, werd in de aflopen weken weer eens pijnlijk duidelijk. De gemeente blunderde met de fietstunnel in Nistelrode, waardoor e.e.a. 10 weken langer duurt. Dit betekent een extra strop voor de ondernemers, die nu dus maar beperkt bereikbaar zijn.

Eerder werd het onderzoeksrapport van de Rekenkamer over De PAS gepresenteerd. De conclusie was snoeihard: gebrek aan richtlijnen, onwil om samen te werken en dure onderzoeken die niets hebben opgeleverd.

Deze week werd het jaarlijkse onderzoek naar MKB-vriendelijkste gemeente bekendgemaakt. Op de ranglijst van alle 61 Brabantse gemeenten komt Bernheze op een beschamende 59ste plek. MKB-onvriendelijk dus. De gemeente wordt “onbetrouwbaar” en “oneerlijk” genoemd.

De VVD wil dat de gemeente alle aanbevelingen in dit rapport overneemt en zich inzet om de betrouwbaarheid, snelheid van de besluitvorming en de communicatie naar onze ondernemers te verbeteren. En dat de gemeente daadwerkelijk lokaal gaat inkopen/aanbesteden. Wellicht een open deur, maarruh een gemeentebestuur is “op aard” om te zorgen voor zo goed mogelijke leef-, werk- en woonomstandigheden voor haar inwoners.

Gaat dan alles fout? Nee natuurlijk niet, maar wel te vaak. Dat in onze mooie gemeente niet alles zo functioneert als wij graag zouden willen, is denk ik wel pijnlijk duidelijk.

De VVD-Bernheze wil dit aanpakken door ervoor te zorgen dat plannen en beleid duidelijke kaders krijgen; wat wil je precies bereiken en hoe? En resultaten moeten  meetbaar zijn. Eigenlijk zoals een ondernemer te werk zou gaan!

Wil je helpen of er over meepraten?

Laat het ons weten via info@vvdbernheze.nl

 

Marijke van Gestel,
Lijsttrekker