PAS op de plaats

De rekenkamercommissie heeft in haar rapport over de gang van zaken rond De Nieuwe Instelling (DNI) de gemeente Bernheze, en dan met name het College van B&W, flink op de vingers getikt.

Natuurlijk heeft ook het Bestuur van DNI/De PAS geen fraaie rol gespeeld, maar de VVD-Bernheze is het eens met de kritiek dat het College te weinig kaders heeft aangegeven en te weinig of geen regie op het proces heeft gevoerd.

De toenmalige wethouder (Glastra van Loon, D'66) gaf de gebruikers de vrije hand om leuke dingen te verzinnen, hetgeen leidde tot een wensenlijstje van € 5,6 miljoen.

De huidige wethouder (Van Moorselaar, SP) gaf weliswaar aan dat dit veel te duur was, maar leunde vervolgens achterover om het bestuur een beter plan te laten opleveren. Maar ook dat tweede plan was nog steeds veel te duur.

Ondertussen is er heel veel geld uitgegeven aan onderzoeken en hebben we in feite nog niets. Een dure les.

Wat de VVD-Bernheze betreft past hier vanuit het College een deemoedige en schuldbewuste houding. Het verbaasde en irriteerde ons dan ook dat het College in zijn reactie op het Rekenkamerrapport toch nog behoorlijk tegenstribbelde.

Gelukkig wordt er in het Raadsbesluit, dat op 11 november voorligt, door de Raad niet tegengestribbeld en wordt er ingestemd met alle conclusies en aanbevelingen uit het rapport.

De VVD-Bernheze steunt dan ook het voorgestelde Raadsbesluit.

Laten we hopen dat de gemeente in het vervolgtraject, het samenvoegen van Misse 2, 4 en 6, wél de regie houdt en duidelijke kaders stelt.

 

Reageren? Via info@vvdbernheze.nl

 

Mark van de Ven,
Raadslid