Stappen zetten

Ons college heeft de afgelopen tijd, naar de mening van de VVD, een aantal belangrijke beslissingen genomen op het gebied van de woningbouw in Bernheze en de toekomst hiervan.

 

Nadat de VVD hierover jarenlang vragen heeft gesteld is er nu dan toch beleid geformuleerd voor ruimte voor ruimte woningen in het buitengebied. Hier zijn wij dan ook zeer blij mee. Initiatiefnemers weten nu eindelijk wat wel en wat niet gewenst is. Duidelijke en toetsbare kaders zijn zaken die wij ontzettend belangrijk vinden. Hierdoor creëer je geen, of in ieder geval zo min mogelijk, valse verwachtingen. Ook het toestaan van andere woningtypen dan alleen vrijstaande woonhuizen in het buitengebied is wat ons betreft een goede stap vooruit. Dit kan aansluiten bij onze doelen ten aanzien van de woningmarkt.

 

Is het dan allemaal hosanna met dit beleid? Nee, graag zouden wij ook zien dat de natuur- en landschapscompensatie, die voortvloeit uit de ruimte voor ruimte regels altijd binnen onze gemeente zou plaatsvinden en niet elders in het land.

 

Regeren is vooruitzien. Zo geldt dat uiteraard ook in onze gemeente. De VVD is dan ook blij dat het college haar grondposities wil versterken door voorkeursrecht te plaatsen op gronden. Hierdoor kunnen we makkelijker gronden aankopen, waardoor we mogelijk ook sneller bouwplannen van de grond krijgen. Deze snelheid is goed voor onze doelstelling van “bouwen, bouwen, bouwen” in al onze kernen.

 

Reacties, opmerkingen? Wil u zelf ook iets betekenen voor onze gemeente? Neem dan contact met ons op via info@vvdbernheze.nl

 

 

Alexander Bongers,
Commissie Ruimtelijke Zaken