Visie

Voor “visie” moet je bij de opticien zijn, zegt onze premier, als je hem er om vraagt, maar bij de gemeente Bernheze hebben we ook visie. En ons college is zeker niet bijziend, want zijn visie geeft zicht op de verre toekomst. Ik heb het hier over de Economische Visie 2021-2026. 

En het moet gezegd, het is een fraai vormgegeven, prima leesbare notitie geworden. Vol met bespiegelingen over ontwikkelingen en kansen voor Bernheze in de komende jaren. Als lezer kun je het daar onmogelijk mee oneens zijn en dat is de VVD-Bernheze dan ook niet.

Maar een belangrijk deel van de notitie is gewijd aan een terugblik op de voorbije periode en daar worden we aanmerkelijk minder vrolijk van. Zoals het hoort, was aan de Economische Visie 2016-2020 een actieplan gekoppeld. Helaas blijkt dan dat van de beoogde doelen er maar weinig behaald zijn. Er is glasvezel aangelegd en er zijn veel nieuwe ondernemingen gestart, maar de rest van de doelen is niet behaald of ze waren zodanig geformuleerd dat het resultaat niet te meten is. En dan is corona-jaar 2020 niet eens meegenomen in de cijfers! Dat zou het resultaat ongetwijfeld een stuk somberder gemaakt hebben

De VVD-Bernheze heeft in de Commissie Bestuur & Strategie aangedrongen op een actieplan 2021-2026 met concreet meetbare doelen. Bovendien pleiten wij ervoor om 2020 niet als referentiejaar te kiezen, want dat zou natuurlijk wel heel gemakkelijk scoren zijn.

De belangrijkste bedreiging is uiteraard het gebrek aan personeel bij de gemeente. 

Reageren: info@vvdbernheze.nl


Paul Kremers,
Commissie Bestuur & Strategie