Bescheiden groei Bernheze

In de media lezen wij dat het aantal inwoners van Bernheze gestegen is van 31.250 in 2019 naar een totaal van 31.480 in 2020. Een stijging met 230. Dit is inclusief arbeidsmigranten voor zover die staan ingeschreven in de gemeente. Corona is er de oorzaak van dat het aantal inwoners niet meer is gestegen. In onze gemeente zijn maar liefst 375 overlijdens geregistreerd, waaronder een groot aantal coronadoden. Bernheze is in verhouding de zwaarst getroffen gemeente van Nederland.

Gelukkig zijn er inmiddels 3 vaccins goedgekeurd en zijn de vaccinaties begonnen. Het vaccineren gaat nu nog vrij langzaam en ook worden er telkens weer andere keuzes gemaakt, waarbij aan groepen voorrang wordt verleend.

Wat het kabinet ook besluit, het is nooit goed! De VVD-Bernheze heeft groot respect voor het demissionaire kabinet, dat dag en nacht bezig is om de pandemie te bestrijden. Roepen langs de zijlijn is wel heel erg gemakkelijk.

Afgelopen maandag zijn de basisscholen en kinderopvang weer open gegaan. Een kleine stap vooruit, waar kinderen en ouders erg blij mee zullen zijn.

Begin deze week is er ook een besluit genomen over verlenging van de avondklok. Een harde maatregel maar noodzakelijk. En gelukkig is ook de rust wedergekeerd na de hevige rellen.

Het zijn zware tijden voor alle inwoners en zeker ook voor horeca, winkels, sportscholen en verenigingen. Maar wij moeten volhouden en gezond zien te blijven tot we allemaal gevaccineerd zijn. Alleen dan kunnen wij weer terug naar een normaal leven.

Reageren: info@vvdbernheze.nl

 

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter