Jeugdhulp

Op de nieuwe verordening Jeugdhulp van de Gemeente Bernheze heeft onze fractie de nodige kritiek. Wij vragen steeds om verordeningen die voor iedereen leesbaar zijn, maar daar doen we in Bernheze blijkbaar niet aan. Daarnaast vindt de VVD-Bernheze dat de hulpaanbieder een te bepalende rol heeft in de te leveren zorg. Hij bepaalt welke zorg nodig is en of deze door zijn organisatie leverbaar is.

Wij zijn van mening dat de huisarts, in samenspraak met de ouders, prima kan bepalen welke zorg er nodig is en wie dat levert. We hebben dan meer zekerheid dat er geen andere belangen zijn dan het welzijn van onze inwoner! Krantenberichten, die wij allemaal hebben gelezen, berichtten immers dat sommige hulpaanbieders exorbitante winsten maken. Daarom lijkt het ons niet slim om hen zelf te laten bepalen wie welke zorg krijgt.

Het is fijn te weten dat D66 op veel punten dezelfde mening is toegedaan en samen met ons een motie heeft ingediend. Hierin hebben wij het college verzocht om te zorgen voor een leesbare en duidelijke verordening, waar de raad ook controle op kan uitvoeren. De raad staat nu nagenoeg buitenspel en kan zijn controlerende taak op het gebied van Jeugdhulp niet uitvoeren.

Tot onze verbijstering waren een aantal partijen het wel eens met de geest van onze motie, maar stemden ze toch tegen. De VVD-Bernheze hoopt dat de coalitie voortaan een kritischer blik heeft op stukken, ook al zijn die door andere gemeenten al goedgekeurd.

Als u hier vragen over heeft: info@vvdbernheze.nl


Arianne van de Gein,
Commissie Maatschappelijke Zaken