Nieuw jaar, nieuwe kansen

Aanpassen ..... Een veel gehoord woord afgelopen jaar. Misschien wel tot vervelens toe. Ook uw Bernhezer raad heeft vaak geschakeld, de mogelijkheden benut en is de uitdagingen niet uit de weg gegaan. Samen hebben we getracht er het beste van te maken en heeft er toch veel doorgang kunnen vinden. Helaas zijn er ook plannen blijven liggen en daar heeft de burger last van.

Maar niet alles is af te schuiven op Corona. Zoals bij u bekend, is het personeelsbestand van onze gemeente niet op orde. De wethouder geeft aan dat de medewerkers op omvallen staan. Deze medewerkers doen hun uiterste best en wij begrijpen de emotionele oproep van de wethouder natuurlijk ook wel. Maar ook hier heeft de burger last van.

Van rechtswege verleende vergunningen, de energietransitie en de noodzaak van samenwerking met alle buurgemeenten over allerlei regelingen. Een hoop tijd en geld is besteed aan onderwerpen die volgens ons niet nodig waren geweest.

Nogmaals, respect voor onze medewerkers, maar wat niet haalbaar is, is gewoon niet haalbaar. Met enkel goede wil, komen we er niet meer. Wij denken dat de tijd is aangebroken om de toekomst van Bernheze eens onder een vergrootglas te leggen. Samenvoegen, al dan niet opgesplitst, lijkt ons nog de enige juiste keuze om voor de toekomst een stabiel bestuur en krachtige organisatie te behouden.

Graag zouden wij dan ook horen wat u hiervan vindt, wij zijn er immers voor u. Blijven we doormodderen of zien we de realiteit onder ogen?

Reageren? Heel graag zelfs!
: info@vvdbernheze.nl

Mark van de Ven
Raadslid