In de geest van

Al jaren is het subsidiebeleid van onze gemeente de VVD Bernheze een doorn in het oog. En dit geldt ook voor andere oppositiepartijen. Het beleid is totaal niet transparant. Niemand kan aan de hand van bijvoorbeeld een lijstje zien of een vereniging of initiatief in aanmerking komt voor subsidie. Helaas hebben de coalitiepartijen afgesproken om hier vooral niets aan te veranderen. We blijven dus lekker doorgaan met het op onnavolgbare wijze verstrekken van subsidiegelden. Ik weet nog dat het tijdens een commissievergadering alleen voor de wethouder volledig duidelijk was op welke wijze Bernheze subsidie verleent.

Nu zijn er dan toch wat wijzigingen in het subsidiebeleid. We krijgen zelfs een nieuwe verordening Welzijnssubsidies gemeente Bernheze 2021. Maar nog steeds is niet duidelijk wie wat waarom krijgt. Nog steeds geen lijstje, waarop ik zelf kan uitvinden of ik subsidie kan krijgen. Sterker nog, het college geeft al aan dat zij, als de verordening wordt aangenomen, zullen gaan handelen “in de geest hiervan”. Krijgt u hier, net als wij, ook zo’n raar gevoel bij? In de geest van iets handelen….

Komen wij als inwoner er ook mee weg als we de wet- en regelgeving niet precies naleven, maar “in de geest van” handelen? Als ik “in de geest van een parkeerverbod” iets te lang parkeer, krijg ik gewoon een boete hoor.

Wij hopen dat de nieuwe verordening een begin is en dat volgend jaar de subsidietoewijzing binnen onze gemeente inzichtelijk, transparant en kinderlijk eenvoudig zal zijn.

Reageren: info@vvdbernheze.nl

Arianne van de Gein
Commissie Maatschappelijke Zaken