Minder Maashorst

Maandag 14 september was er een werkbijeenkomst over de Maashorst.
Daar presenteerde het nieuw aangetreden “Team Maashorst” de doelstellingen in het Meerjarenplan. Door de wethouder werd het nieuwe scenario uitgelegd, waarin het Team Maashorst wordt opgenomen in de organisatie van de nieuwe gemeente Maashorst.
Tevens stelde het college voor om de financiële bijdrage aan de Maashorst in 2021 te houden op het huidige niveau: € 190.000,- gemeenschapsgeld.

Het Team Maashorst presenteerde vele doelen en al gauw bleek dat er een nieuw team staat met zeer hoge ambities. Maar deze moeten ook haalbaar en betaalbaar zijn. De VVD-Bernheze was zeer verrast dat hier door het team niet naar gekeken is.

Het Bestuurlijk Regie Team, gevormd door de 4 gemeenten en Staatsbosbeheer, is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om de regie te voeren. Met 5 kapiteins op één schip is dat totaal mislukt. Daarom is voorgesteld dat de gemeente Maashorst de regie gaat voeren. Wij vinden dat een goed voorstel.
Merkwaardig dat er dan toch onderzoek gedaan wordt naar de mogelijkheid dat Bernheze en Maashorst samen de regie voeren.

De week voor deze werkbijeenkomst sprak de raadscommissie over een dekkingsplan voor de begroting 2021-2024 waarin een tekort van circa € 800.000,-.
Wij moeten daarom ambities bijstellen, investeringen uitstellen. Maar er mag niet bezuinigd worden op de Maashorst in 2021, zoals Oss doet. Onbegrijpelijk!

De VVD-Bernheze wil dat de bijdrage aan de Maashorst voor 2021 drastisch verminderd wordt met een sober jaarplan.

En de grote grazers mogen helemaal weg!

Reageren info@vvdbernheze.nl

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter