Relatie

Op je werk, in je sociale leven en in een relatie. Belangrijk hier is een goede, duidelijke en eerlijke communicatie. Hierdoor kan iedereen functioneren binnen deze contacten en kun je beslissingen nemen die deze relaties versterken of juist verzwakken. Wanneer de communicatie verstoord is, is dit vaak het begin van het einde.

 

Ook in de politiek geldt dit natuurlijk. Als politici verkeerd of niet volledig geïnformeerd worden over zaken, dan valt het niet mee om hierover te praten of te debatteren. Het nemen van de juiste beslissing kan namelijk worden belemmerd. Als lid van de VVD-Bernheze en Commissie Ruimtelijke Zaken vind ik het dus van groot belang dat ik op de juiste wijze geïnformeerd word. Alleen dán kan ik een naar mijn mening eerlijk en objectief oordeel vellen over onderwerpen. Maar onze inwoners willen ook graag dat er goed en eerlijk gecommuniceerd wordt en dat zij de juiste informatie krijgen, wanneer zij hier naar vragen.

 

Voor mij is het dan ook onbegrijpelijk en misschien zelfs onbehoorlijk dat ik (maar ook onze inwoners) niet altijd juist ingelicht word. Steeds vaker kom ik onderwerpen tegen waarvan ik denk: “Had dit nu niet anders gekund, kon dit niet eerder gemeld worden of, nog veel erger, welk belang speelt hier nu echt?”

 

Het zou ons college echt sieren om een omslag te maken en te stoppen met allerlei “stiekeme” gedragingen. Ga nu eens open en eerlijk praten over alle onderwerpen. Want aan alle relaties kan een einde komen.

 

Vragen, opmerkingen of tips? info@vvdbernheze.nl

 

 

Alexander Bongers

Burgerlid Commissie Ruimtelijke Zaken