We gaan weer beginnen!

Ik hoop dat u allen een fijne vakantie hebt gehad ondanks de maatregelen voor het coronavirus. Het virus blijft maar rondgaan, dus laten wij ons wel aan de RIVM regels houden, zodat wij gezond blijven en gezamenlijk een tweede golf kunnen voorkomen.

 

We hebben besloten om vanaf deze maand weer fysiek te gaan vergaderen voor alle vergaderingen van de commissies en de gemeenteraad. Dit zal plaatsvinden in de raadszaal met inachtneming van de RIVM voorschriften. Alle vergaderingen zullen digitaal worden uitgezonden via de gemeentelijke website, zodat u kunt kijken en luisteren naar de debatten en de besluiten.

 

Er staan weer veel onderwerpen op de politieke agenda zoals bijvoorbeeld het tennispark in Loosbroek en een opiniƫrende bespreking afvalbeleid.

 

In de afgelopen periode zijn veel zaken aan de orde gekomen waarvoor inwoners zich tot ons gewend hebben.

 

Denk maar aan het uitzetten van 6 arbeidsmigranten in Loosbroek. Geen coulance omdat het college geen precedent wil scheppen. Maar wel een inwoner betalen om zijn bezwaar tegen een bestemmingsplan in te trekken! Tegenstand afkopen dus. Dit zal zeker precedentwerking veroorzaken.

 

En dan de mestverwerker Jennissen in Nistelrode. Hier wordt de gemeente gewoon door de provincie buitenspel gezet. Wij zullen hier vragen over stellen tijdens de komende commissie ruimtelijke zaken.

 

Nog steeds heeft de wethouder geen actie ondernomen bij het zeer onveilige kruispunt Hoogstraat/Nistelrodeseweg in Heesch; dit ondanks herhaalde verzoeken van de VVD-Bernheze en terwijl er al geld voor gereserveerd is.

 

Positief nieuws is dat er geen windturbines op Heesch-West worden geplaatst.

 

Reageren: info@vvdbernheze.nl

 

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze