Blij met versoepeling

Op 1 juni was er blijdschap en vooral opluchting bij de horecaondernemers. Vanaf die datum mochten om 12.00 uur de restaurants en cafés weer open. En niet alleen de terrassen. Binnen mogen maximaal 30 gasten worden ontvangen. Buiten geldt geen maximum, zolang de geldende regel van 1,5 meter afstand wordt nageleefd.

Dankzij een motie, ingediend door de VVD-Bernheze en unaniem aangenomen door de gemeenteraad is de terrasbelasting voor 2020 geschrapt en bovendien zal de gemeente ruimhartig omgaan met de uitbreiding van de terrassen, waar dat mogelijk is.

Campings, vakantieparken, hotels en B&B’s mogen ook weer open, mits de juiste maatregelen zijn getroffen. En we mogen ook weer buiten sporten en bewegen, alléén, in teamverband of met meer mensen samen, maar wel met 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren t/m18 jaar mogen alleen georganiseerd buiten sporten.

Ik ben op 1 juni door enkele kernen gefietst en zag dat het erg druk was op de terrassen, waar inwoners eindelijk weer konden genieten van een drankje en een hapje. Wij zijn trots op al die horecaondernemers, die zij zich keurig aan de richtlijnen hebben gehouden.

Ook is het heel mooi om te zien dat een groot aantal ondernemers de actie “Ben loyaal koop lokaal” is begonnen om, samen met de ondernemersverenigingen, het (online) lokaal winkelen te promoten. Wij steunen dat van harte. Wil je meedoen, kijk dan op www.benloyaalkooplokaal.nl

Ter promotie van deze actie heeft de VVD-Bernheze katoenen tasjes laten  ontwerpen. U zult ze de komende tijd ongetwijfeld tegenkomen op straat en in de winkels.

Reageren: info@vvdbernheze.nl

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze