Wij lachen in ons vuistje

Tijdens de commissievergadering Bestuur & Strategie van 17 februari 2020 werd de kadernota 2021 van de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) besproken.
Dit is een samenwerking van 11 gemeenten en het waterschap Aa en Maas. De BSOB is opgericht om de kwaliteit van de dienstverlening en de continuïteit van de waardering, heffing en inning van gemeentelijke-en waterschapsbelastingen te garanderen.

De nieuwe directeur, dhr. G. van der Zande, presenteerde de huidige en toekomstige activiteiten van de BSOB. De VVD-Bernheze kan zich hier goed in vinden.

Hij stelde voor om beter zicht te krijgen op alle locaties waar arbeidsmigranten verblijven. Staan arbeidsmigranten wel of niet ingeschreven bij de gemeente? Zo niet, dan kan via de toeristenbelasting een heffing worden opgelegd. Het voordeel hiervan is dat de verblijfslocaties in beeld komen en zodoende gecontroleerd kunnen worden op brandveiligheid en toezicht.

In juni 2020 krijgt de gemeenteraad hierover van de BSOB een voorstel.

De VVD-Bernheze heeft tijdens de raadsvergadering van 30 januari 2020 een motie ingediend met het verzoek aan het college om te onderzoeken op welke wijze toeristenbelasting geheven kan worden voor het verblijf van arbeidsmigranten in niet voor recreatie bedoelde woningen en andere verblijven of gedeelten daarvan.

Geen enkele politieke partij steunde ons voorstel! Bizar toch?

Dat uiteindelijk de BSOB een vervolg wil geven aan onze motie vinden wij zeer positief. Wij lachen dan ook in ons vuistje en zijn benieuwd hoe de andere partijen er in juni 2020 over zullen denken.

 

Reageren: info@vvdbernheze.nl

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze