Bouwen, Bouwen, Bouwen

Er moet flink gebouwd gaan worden. Maar wat gaan we bouwen? 

Huizen die nu echt nodig zijn, spraken we vorig jaar met elkaar af. Vooral voor starters, alleenstaanden en ouderen. En wat bouwen we? Huizen boven € 262.500.

 

Of gaan we windmolens bouwen, die schijnbaar echt nodig zijn voor de energietransitie? Na de bezichtiging in de Hoeksche Waard weet ieder raadslid, dat we deze ook niet zomaar even ergens kunnen gaan bouwen.

 

Of bouwen we een 5G-netwerk? De straling lijkt binnen de normen te blijven, maar niemand kent de consequenties voor de lange termijn.

 

Betaalbare huur- en koopappartementen bouwen en een tankstation midden in het dorp saneren klinkt dan weer wél aantrekkelijk. Precies wat we nodig hebben! Maar laat de directe omgeving daar dan wel over meepraten, zodat er voor iedereen woongenot overblijft!


Laten we dan maar alvast een tennispark realiseren in Loosbroek. We zijn weer 3 maanden verder en nog geen meter opgeschoten. Ook hier blijkt het lastig om iedereen tevreden te krijgen en te houden.

 

Daarentegen gaat de bouw van de snelfietsroute in Nistelrode wel aardig de goede kant op. Niet alleen sneller, maar ook een stuk veiliger dan door de kom van Nistelrode! Een voorbeeld van een goed plan, dat geroemd mag worden.

 

Het is dus makkelijk roepen dat er gebouwd moet worden, maar de keuzes die hierbij gemaakt moeten worden, zijn minder makkelijk.

 

De VVD-Bernheze steunt graag goede initiatieven. Maar altijd iedereen voor 100% tevreden? Dat is en blijft helaas een illusie.

 

Reageren: info@vvdbernheze.nl

 

Mark van de Ven

Raadslid VVD Bernheze