Op naar 2020

2020 wordt weer een jaar van diverse grote projecten, waar de gemeenteraad een besluit over zal gaan nemen: stikstof, PFAS, zonne-energie, windturbines en industrie op Heesch West, de Maashorst, de Wildhorst, huisvesting van arbeidsmigranten. Maar ook kleinere, niet minder belangrijke initiatieven, zullen uiteindelijk uitvoering krijgen. Sport in Loosbroek (SIL) is nog steeds in volle gang en aan de samenwerking van De Nieuwe instelling (DNI) wordt ook actief gewerkt.

De energietransitie, middels de Regionale Energie Strategie (RES) zal ook in 2020 veel aandacht krijgen, evenals de samenwerking tussen de betrokken Maashorst gemeentes. Veel zal weer gesproken worden over een duurzame groene gemeente Bernheze, maar voor de VVD-Bernheze is het niet nodig om het duurzaamste jongetje van de klas te zijn. Zolang wij voldoen aan de door het kabinet opgelegde norm is dat voor ons, als doel, acceptabel.

(Sociale) woningbouw in de kernen en de complexiteit van de WMO en de jeugdzorg zijn ook aankomend jaar een belangrijk punt van aandacht.

Voor ons als raad dus nog voldoende dossiers om komend jaar te laten zien wat wij voor u kunnen betekenen. Als raadslid voor de VVD ga ik dan ook graag met u in gesprek over deze onderwerpen, met als doel om tot weloverwogen besluitvorming en breed gedragen overeenstemming te komen.

Wij danken u voor het vertrouwen in het afgelopen jaar en namens de voltallige (steun)fractie van de VVD-Bernheze wens ik u alvast prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!


Reageren? info@vvdbernheze.nl

 

Mark van de Ven
Raadslid VVD-Bernheze