Wisseling van de wacht

VVD-raadslid, Rico van Duijnhoven, zal tijdens de raadsvergadering op 31 oktober a.s. afscheid nemen van de Gemeenteraad van Bernheze.

Hij doet dit “met pijn in het hart”, heeft Rico van Duijnhoven te kennen gegeven. Omdat zakelijke activiteiten veel meer tijd van hem gaan vragen, dreigt zijn volledige inzet voor de gemeenteraad in het geding te komen. Dit vindt Rico onacceptabel, omdat het geen recht doet aan het vertrouwen dat de kiezers in hem hebben gesteld.

Rico geeft aan dat hij in zijn periode als burger- en later raadslid erg veel heeft geleerd en dat deze ervaringen hem als persoon hebben verrijkt. Rico spreekt een speciale dank uit naar het college en de VVD fractie voor de prettige samenwerking en vindt het een eer om met hen te hebben samengewerkt.  Uiteraard blijft Rico zich inzetten voor de VVD.

Fractievoorzitter Jack van der Dussen geeft aan het vertrek van Rico van Duinhoven te betreuren: “Ik vind het heel erg jammer dat Rico vertrekt. Het afgelopen jaar was hij een belangrijke steunpilaar in het opbouwen van onze fractie. Zijn kennis en ervaring waren van grote waarde. Ook in de periode ervoor was Rico al een betrokken en sociaal bewogen burgerlid. We gaan hem enorm missen".

Mark van de Ven neemt, als eerst volgend beschikbare kandidaat, de taken van Rico van Duijnhoven als raadslid over.

Mark van de Ven, 36 jaar jong, een geboren en getogen Heeschenaar (samenwonend, twee zoons van 10 en 8 en een dochter van 4 jaar). Mark is in het dagelijks leven ZZP’er en is als vrijwillig lid van het brandweerkorps Heesch en als leider / trainer van het elftal van zijn oudste zoon sociaal betrokken in de gemeente Bernheze

Mark ziet het raadslidschap als een positieve uitdaging! Samen met collega VVD-raadslid Jack van der Dussen en onze overige fractieleden wil hij zich de komende jaren inzetten op een verbindende, bereikbare en betrouwbare rol binnen de raad, zoals u reeds van de VVD gewend bent.

Van der Dussen stelt dat Mark al enige tijd meeloopt, als burgerlid in de fractie. “We hebben met Mark gelukkig een kei van een opvolger voor Rico gevonden”.