Vrijwilliger zijn

Zoals de mensen die mij kennen weten dat ik redelijk actief ben in het vrijwilligerswerk. Ik ben absoluut doordrongen van het feit dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is; men rekent er op dat je er die dag of dat dagdeel zal zijn. Ik vind het een mooie manier om iets terug te doen voor onze maatschappij. 

Helaas denken mensen vaak dat ze te weinig tijd hebben voor vrijwilligerswerk, vanwege hun drukke baan of gezin. Zij willen best zo nu en dan iets doen, maar niet structureel en dat is begrijpelijk. 

Maar vrijwilligerswerk kan al zoiets eenvoudigs zijn als een boodschap voor iemand meenemen, als je toch al voor jezelf boodschappen ging doen. Of om, als je van plan bent om naar het tuincentrum te gaan, eens een bewoner uit het lokale verzorgingshuis mee te nemen of iemand uit je eigen buurt die geen vervoer heeft. 

Hoe mooi zou het zijn als je bijvoorbeeld via Facebook de vraag krijgt: “Wie gaat er vandaag naar de winkel en kan iets voor mij meebrengen?” En dat je dan zonder veel extra moeite iemand verder kan helpen door die boodschap even af te geven? 

Mocht u interesse hebben in vrijwilligerswerk “nieuwe stijl” of wat voor vrijwilligerswerk dan ook, om mee te werken aan een steeds mooiere samenleving, dan kunt u zich aanmelden bij een zorgorganisatie in uw dorp. Als niet duidelijk is waar, dan horen wij dat graag van u. wij zullen u graag de informatie verstrekken. 

Reageren: info@vvdbernheze.nl

 

Arianne van de Gein

Burgerlid commissie Maatschappelijke Zaken

VVD-Bernheze