Aandacht voor bestaande wijken

Grootschalige nieuwbouw, herinrichting van dorpskernen, ontwikkeling van bedrijventerreinen, reconstructie van wegen; allemaal in het oog springende projecten, die terecht veel aandacht krijgen in de politiek en de pers. Die staan ook mooi op het CV van de burgemeester en de wethouders.

Maar is er wel genoeg aandacht voor de 95% van de Bernhezer bevolking die in bestaande wijken woont, in al die straten waar er sprake is van trottoirs met een bonte verzameling aan stoeptegels, deels verzakt en met een grote variëteit aan onkruiden. Als er al een trottoir is, want dat is ook lang niet overal het geval. 

In een eerder artikel stelde de VVD-Bernheze het achterstallig onderhoud van Begraafplaats ’t Loo aan de kaak, maar helaas is het met het openbaar groen op veel plaatsen slecht gesteld. Een voorbeeld: in de Bergstraat in Heesch werd dit voorjaar nieuw gras ingezaaid, kort voor de (hete en droge) zomer en op niet geëgaliseerde grond vol met stenen. Het resultaat laat zich raden: niet om aan te zien. 

Nu snappen wij best dat de middelen beperkt zijn en de gemeente niet zo maar even alle trottoirs kan opknappen, maar een betere planning zou al veel helpen. Jonge aanplant laten verdrogen is gewoon geld weggooien. En laat de bewoners even weten wanneer de veegwagen of de onkruidbrander langs komt; dan kan de straat vrijgemaakt worden.

Het hoeft niet altijd veel geld te kosten om Bernheze steeds weer een stukje mooier te maken.

 

Reageren: info@vvdbernheze.nl 

Paul Kremers
Burgerlid Commissie Ruimtelijke Zaken 
VVD-Bernheze