Afvalstoffenheffing

Afvalstoffenheffing - Wij maken onze mond er vuil aan

In de laatste raadsvergadering diende de VVD-Bernheze een motie in met de titel Afvalstoffenheffing. Het blijkt namelijk dat de gemiddelde lastendruk voor de gebruiker van een woning in onze gemeente in 2020 met maar liefst 19,12% stijgt ten opzichte van 2019. Deze stijging in de lastendruk komt vooral door het onderdeel afvalstoffenheffing. Volgens ons de moeite waard om eens te onderzoeken waar dit nu precies door komt en wat we hier aan kunnen doen!

We wonen graag in een leefbare en schone gemeente. We scheiden ons afval en dragen ons steentje bij aan de circulaire economie, waarin ons afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Ook hanteren we in onze gemeente het principe “de vervuiler betaalt” waar wij groot voorstander van zijn. Degenen die hun best doen worden beloond voor hun inzet.

Nu blijkt echter dat door kabinetsmaatregelen en het achterblijven van de beoogde afvalscheiding en reductie de rekening toch fors hoger komt te liggen. Dit vinden wij onverteerbaar. Het college heeft ons al eerder een toezegging gedaan dat we als gemeenteraad “aan de knoppen mochten draaien” om tot een verlaging van de kosten te komen. Daarom hebben wij een motie ingediend waarin wij het college vragen te onderzoeken welke mogelijkheden er dan zijn om de lastendruk te verlagen of in ieder geval minder snel te laten stijgen.

Wij zijn blij dat wij gesteund werden door de voltallige raad en zien de uitkomsten graag tegemoet!

Reageren: info@vvdbernheze.nl

Rico van Duijnhoven

Raadslid VVD-Bernheze