Aan vakantie toe

Heerlijk, even geen werk, school, studie of andere dagelijkse activiteiten. De zon schijnt en de vakantieperiode breekt langzaam aan. Maar is vakantie wel voor iedereen mogelijk?

We zien dat onze maatschappij alsmaar individueler wordt. Er wordt steeds meer nadruk  gelegd op het zelf oplossen van problemen, waarbij we zoveel mogelijk zoeken naar ondersteuning vanuit de eigen omgeving door mantelzorgers en vrijwilligers. Deze vraag naar ondersteuning zal alleen maar verder toenemen door de vergrijzing, het wegvallen van vangnetten (verzorgingshuisplekken) en bezuinigingen. 

Mantelzorg, onbetaalde en vaak langdurige hulp en ondersteuning voor familieleden of vrienden, is niet vanzelfsprekend en kan zwaar en moeilijk zijn. Maar juist omdat het zo belangrijk is, vinden wij dat onze mantelzorgers (en vrijwilligers) zo goed mogelijk ondersteund moeten worden.

Wij hebben dit belang ook uitgesproken tijdens de laatste commissie Maatschappelijke Zaken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze mantelzorgers en vrijwilligers goed ondersteunen en kunnen behouden? 

De VVD staat voor doen, maar het moet wel té doen zijn; eigen kracht maar met ondersteuning waar nodig. Een van onze speerpunten is preventie, we willen voorkomen dat mantelzorgers uitvallen. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van respijtzorg waarbij er een tijdelijke overname van zorg is om de mantelzorger een adempauze te geven om zo overbelasting of uitval te voorkomen. 

De VVD-Bernheze zal hier aandacht aan blijven geven en ernaar streven dat ook onze mantelzorgers even op vakantie kunnen wanneer ze daar behoefte aan hebben.

 

Wij wensen u een fijne vakantie.

 

Reageren kan via info@vvdbernheze.nl

 


Burgerlid Commissie Maatschappelijke Zaken