Gezondheidscentrum Cereslaan

Al enige tijd is bekend dat de huisartsenpraktijken Van Cruchten, De Zwaan/Van Sonsbeek en De Vorssel zullen verhuizen naar het Gezondheidscentrum aan de Cereslaan in Heesch. En sinds dit bekend is hoor ik mensen daar hun zorgen over uiten, omdat ze verder moeten reizen of zich afvragen of ze er überhaupt wel kunnen komen.

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over deze plannen. Het toont dat wij huisartsen hebben met ondernemersgeest, met lef, met visie en vooral met hart voor zorg. Zij willen hun dienstverlening naar een hoger plan tillen. Zelf ben ik helaas een regelmatige gebruiker van zorg en als er korte lijnen zijn tussen de verschillende disciplines dan merk je als patiënt vooral dat alles sneller en makkelijker gaat. Zij kunnen dan met elkaar in overleg over jou in plaats van via verwijsbrieven. Ik kan u zeggen dat ik van korte lijnen binnen de zorg nooit slechter geworden ben.

Ik las in de krant dat het in Brabant al niet meer ongebruikelijk is, dat je als nieuwe patiënt geen huisarts meer kan krijgen. Vanuit Oss moet men 15 km verderop naar Grave voor een huisarts. Wat hebben wij hier dan een geluk dat we gewoon een huisarts kunnen krijgen en dat zij hier ook nog eens verregaande dienstverlening willen leveren. We kunnen er toch gerust van uitgaan dat diegenen die wij onze gezondheid toevertrouwen er ook voor zullen zorgen dat de zorg nog steeds geleverd wordt, ook als de praktijk verhuist.

 

Arianne van de Gein,

Burgerlid Commissie Maatschappelijke Zaken

VVD-Bernheze