Integriteit in de politiek

Integriteit – wat is dat nou precies? Is het voor iedereen verschillend? Betekent het iedere keer wat anders, afhankelijk van de situatie?

 

Volgens Wikipedia is integriteit: ‘de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu, die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij of zij doet, en doet wat hij of zij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties’.

 

Dan denk ik – iedereen is toch integer? En zeker in de politiek, waar je de vertegenwoordiger bent van de burger. Het belang van de burger, de inwoners van Bernheze, staat toch voorop?

 

Op 13 mei 2019 is er voor alle raads- en burgerleden van de gemeente Bernheze een integriteitstraining. Overbodig? Misschien, maar ik denk het niet. Ik vind het een goed initiatief van het college om hier voortdurend aandacht aan te blijven besteden. Het is belangrijk om met elkaar van gedachten te wisselen over wat onze normen en waarden zijn, wat de normen en waarden zijn van onze gemeente en hoe integer handelen in onze functies bij de gemeente zorgt dat wij deze goed en zorgvuldig uitoefenen.

 

Dat is een verantwoordelijkheid die wij op ons nemen en die onze inwoners van ons mogen verwachten.

 

Wij bij de VVD-Bernheze zijn van DOEN, dus ook integriteit .. fatsoen moet je doen!

 

Reageren: info@vvdbernheze.nl