Stemrecht

Het stemrecht is uw belangrijkste recht. Gebruik dat ook. Enkel uw identiteitskaart en stempas meenemen en een van de vele stemlokalen bezoeken, meer wordt er niet van u verwacht.

Maar op wie moet u stemmen? Uiteraard stelt de VVD uw stem zeer op prijs, maar, veel belangrijker, ga vooral stemmen!

Een partij kiest u zelf, ook al zijn het er wel een hoop. Breng uw opties terug door die partijen weg te strepen, waarvan u weet dat deze niet bij u passen. Van de overgebleven partijen kunt u dan de partijprogramma’s bekijken of een online stemwijzer raadplegen.

Woensdag 20 maart kunt u stemmen voor het waterschap en de provincie. De nieuw gekozen provinciale staten kiezen op 27 mei dan weer de leden van de Eerste Kamer.

De provincie is verantwoordelijk voor duurzame ruimtelijke ontwikkeling, milieu, klimaat, energie, natuur, openbaar vervoer, economie, culturele infrastructuur en monumentenzorg. En, zeer belangrijk ook, zij houdt toezicht op de waterschappen en de gemeentes.

Uw stem is dus ook deze keer weer van groot belang. Zowel voor de provincie als voor de landelijke politiek. Misschien wilt u dat er veel verandert, misschien vindt u het allemaal wel de goede kant op gaan. Maar hoe hoger de opkomst is, hoe duidelijker het afgegeven signaal is.

De VVD zet zich ook de komende periode in om ons land veilig, welvarend en stabiel te houden. Een stem op de VVD is een stem vóór Nederland!

KIES VOOR DOEN!

 

Mark van de Ven

Burgerlid Commissie Bestuur en Strategie

VVD-Bernheze

info@vvdbernheze.nl