Koffie en vervoer

Afgelopen week was er weer de WMO koffiemiddag in Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Deze keer met als thema vervoer. Reden voor de VVD-Bernheze om aan te schuiven. Op de druk bezochte bijeenkomst werden allerlei vormen van vervoer aan ons gepresenteerd.

Openbaar vervoer, de bus of de trein, is in principe voor iedereen beschikbaar, maar in onze gemeente zijn er nog veel meer initiatieven die de mobiliteit vergroten.

Vanuit de gemeente kan iemand met een WMO indicatie in aanmerking komen voor de Regiotaxi, voor vervoer in een straal van ongeveer 25 km, of Valys, wanneer uw bestemming daarbuiten valt. Door een bijdrage per kilometer te betalen kan de gebruiker toch beschikken over vervoer van deur tot deur.

Ook bestaan er andere initiatieven bij Ons Welzijn, zoals de SAMEN-UIT Bus, die dagtochtjes organiseert naar leuke bestemmingen of hulp biedt bij het boodschappen doen. Graag Gedaan! is een ander initiatief, waarbij vrijwilligers allerlei hand- en spandiensten verlenen aan hen die het nodig hebben en vervoer kan zo’n dienst zijn.

Tenslotte komt een nieuw initiatief van Aangenaam Heesch aan de orde. De organisatie wil graag een Hop-On Hop-Off bus realiseren, die ieder uur een vaste route door Heesch zal gaan rijden. Het plan is dat deze bus voor iedereen beschikbaar en bovendien gratis zal zijn. Hiervoor moet de gemeente echter nog wel haar fiat geven. Een mooi initiatief dat wij goed zullen blijven volgen.

Voor meer informatie zie de website van het Dorpsplein Heesch.

Zie ook onze website: www.vvdbernheze.nl

Rico van Duijnhoven

Gemeenteraadslid VVD-Bernheze