Leven, Wonen en Werken in kleine kernen

Onze gemeente kenmerkt zich door de vele maatschappelijke activiteiten in de kernen en buurtschappen. Dit maakt onze gemeente onderscheidend en uitdagend.

De VVD-Bernheze staat voor levendige en levensvatbare kernen, wat inhoudt dat ook aandacht moet zijn voor de leefbaarheid in de kleine kernen. Door het stimuleren van lokale initiatieven en het behoud van culturele en maatschappelijke voorzieningen blijven de kernen en buurtschappen aantrekkelijk voor burgers en ondernemers. De detailhandel maakt grote veranderingen door als gevolg van allerlei ontwikkelingen en deze gaan wij op lokaal niveau niet tegenhouden.
De VVD-Bernheze wil echter de detailhandel dicht bij de burger behouden en de economische ontwikkeling stimuleren.
In het ruimtelijke beleid moet maximale ruimte worden gegeven voor de noodzakelijke economische ontwikkelingen. Een tweede supermarkt in Nistelrode is een voorbeeld van een gewenste ontwikkeling. Starre toepassing van beleidsregels mag deze door de burgers gewenste ontwikkeling niet frustreren of blokkeren. Wij willen door een actief vestigingsbeleid van leegstand naar volstand.

Naast werkgelegenheid en voorzieningen hoort ook zorg in de buurt. Om langer thuis wonen en mantelzorg mogelijk te maken, moet zorg dicht bij de inwoners voorhanden zijn. Tegelijkertijd hoort daarbij ook sociale veiligheid en zorg hebben voor je eigen omgeving; en vragen wij aandacht voor eenzaamheid in alle leeftijdsgroepen.

Voor ons volledige verkiezingsprogramma zie onze website www.bernheze.vvd.nl

Jack van der Dussen
Lijsttrekker VVD-Bernheze