Geen lastenverlichting

De VVD-Bernheze is echter al met al tevreden met de begroting 2018.

Er zijn geluiden dat er ook in de volgende jaren meer geld komt vanuit Den Haag, mede door de enorm sterke groei van de Nederlandse economie.
Vanwege deze positieve vooruitzichten had de VVD-Bernheze een amendement (mede) ingediend om de OZB voor 2018 niet te verhogen met de voorgestelde 2%.
Dit amendement kreeg echter geen steun van de meerderheid van de gemeenteraad, omdat de wethouder vond dat dit voorstel een vorm van inkomenspolitiek was. Een raar argument vindt de VVD-Bernheze, omdat vorig jaar de OZB, maar dan op initiatief van de coalitiepartijen, wél verlaagd werd.

Vervolgens dienden Lokaal en de VVD-Bernheze een amendement in om de verhoging van de OZB te beperken tot de vastgestelde norm van 1,2%.
Ook dit amendement kreeg geen steun, omdat de overige partijen vonden dat het om een paar euro’s ging en er geen cadeautjes gegeven moesten worden. Vorig jaar was dit echter zoals gezegd geen probleem voor de coalitiepartijen.

Het zijn uiteindelijk de inwoners en de ondernemers die jaarlijks de aanslag OZB betalen. Mogen zij dan ook niet eens profiteren van de overschotten op de gemeentelijke begroting? Dat heeft niets met “cadeautjes” te maken.

Volgend jaar dus geen lastenverlichting voor u. Met dank aan de coalitiepartijen.

 

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze