Gezinshuis

In het Driestroomhuis krijgen kinderen een plaats, die door verschillende soorten van problematiek niet meer thuis kunnen wonen. Hier worden zij in gezinsverband liefdevol opgevangen en kunnen zij in principe tot hun 18e jaar blijven. Het is geweldig dat er mensen zijn die van deze vorm van opvang hun “werk” gemaakt hebben. En vergis u niet in het takenpakket, want naast de zorg in huis is dat ook vervoer naar de sportvereniging, meegaan naar de rechtbank etc.

 

Deze vorm van opvang is goedkoper dan opvang in een groep. Als een kind vanuit een groep hier komt, is dit “afschalen” van de zorg. Precies wat wij voor ogen hadden bij de transitie. En er zijn helaas kinderen genoeg die zo’n plaats heel goed kunnen gebruiken.

 

Wie schetst dan ook mijn verbazing als ik hoor dat er plaats zou zijn voor nog één of twee kinderen, maar dat dit nu niet kan omdat het zorgbudget op is. Dat is voor de VVD-Bernheze niet acceptabel. Betere én goedkopere zorg kan niet verleend worden, omdat de zak met geld die aan het begin van het jaar per aanbieder is uitgedeeld niet groot genoeg is. Het budget gaat namelijk niet met het kind mee.

 

Daar begrijpen wij helemaal niets van.

 

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

 

Arianne van de Gein

Burgerlid commissie Maatschappelijke Zaken VVD-Bernheze