Criminaliteit in het buitengebied

De VVD-Bernheze is zeer begaan met de veiligheid van onze inwoners en wilde een bijdrage leveren op de vraag “op welke wijze kunnen wij als één overheid het buitengebied terugpakken van de criminelen?”

Er is onderzoek gedaan naar de bestuurlijke aanpak van ondermijning in het buitengebied. Het rapport “Ondertussen in het buitengebied” maakt opnieuw duidelijk hoe belangrijk brede bewustwording en urgentiebesef rond de problematiek van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied zijn.

In de workshop “Samen Sterk in Brabant” (SSiB) werd gevraagd om op zoek te gaan naar manieren om elkaar meer en beter hierin te ondersteunen.
Want ons handhavingsteam bestaat uit 8 personen en wij weten dat er in het buitengebied van Brabant veel meer handhavers actief zijn. Hoe vinden die elkaar? Alleen red je het niet om de misstanden in het buitengebied aan te pakken.

Het handhavingsteam treedt vooral op bij;
1. het dumpen, verbranden en lozen van afval,
2. wildcrossen,
3. stroperij

Ook komt het team in actie bij de verwaarlozing van dieren en de dumping van drugsafval.

Niet alleen de overheid heeft hierin een taak; ook u kunt hieraan een steentje bijdragen door alert te zijn in het buitengebied. Mocht u een melding willen doen dan kan dat via 0900-9965432

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze