Nistelrode aan het lijntje?

En indien er op dat moment geen concrete en realistische plannen zouden zijn voor een tweede supermarkt in het kernwinkelgebied van Nistelrode, dan zou er ook gekeken kunnen worden naar mogelijkheden buiten het kernwinkelgebied.

Tijdens de commissievergadering van 10 mei werd door Veghelse Beleggingsmaatschappij VEBEM B.V. een schetsplan gepresenteerd voor de herontwikkeling locatie Brouwershoeve in Nistelrode.

Dit plan bevatte verschillende onderdelen, waaronder een supermarkt (discounter) van maximaal 1900 m2. Maar ook 12 appartementen, detailhandel, een lunchroom en een kiosk.

Een mooi plan, maar de VVD-Bernheze was natuurlijk vooral geïnteresseerd in de uitvoering van de motie: Hoe staat het nu met die concrete, realistische plannen voor een supermarkt? Volgens VEBEM zijn er echter geen concrete voorstellen van supermarktketens die zich op deze locatie zouden willen vestigen.

De commissie besloot om toch opnieuw 5 tot 6 maanden uitstel te verlenen. Dit tot groot ongenoegen van de VVD-Bernheze.

VEBEM heeft haar plannen al op 14 december ingediend. Er zijn dus al weer 5 maanden voorbij zonder concrete plannen. En in totaal zijn wij dan al bijna een jaar bezig. Waarom zou de interesse er over 6 maanden dan wél zijn?  Wat heeft het dan voor nut om een motie aan te nemen?

En de inwoners van Nistelrode maar laten wachten.

Reactie: http://bernheze.vvd.nl/contact

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze