Politieke Doodzonde

Kosten voor bijvoorbeeld onderzoek of informatieavonden.

Aangezien Bernheze zelfs twee keer bezig is geweest met de komst van een AZC, heeft de VVD-Bernheze al op 22 februari gevraagd of het college een aanvraag zou indienen.

Op 3 april hebben wij gevraagd of de aanvraag inmiddels was ingediend en hoe hoog het aangevraagde bedrag was. De wethouder antwoordde dat de aanvraag was ingediend. Het bedrag was niet bekend.

Op 18 april hebben wij aan de burgemeester gevraagd of de aanvraag echt wel was ingediend. Het antwoord was: “Ja, de aanvraag is ingediend”.

Op 3 mei hebben wij schriftelijke vragen gesteld, omdat wij als VVD-Bernheze de antwoorden niet vertrouwden.

Op 8 mei antwoordde het college tot onze grote verbazing dat de aanvraag op 25 april 2017 aan het COA is verzonden. De claim voor beide AZC locaties samen bedraagt € 186.600,-.

Twee keer is de VVD-Bernheze verkeerd geïnformeerd! In de politiek is dat een doodzonde, maar blijkbaar niet in Bernheze. De burgemeester stapte er laconiek overheen tijdens de afgelopen commissievergadering.

Wij moesten maar niet zeuren, de brief was inmiddels toch verzonden! Wij moesten maar blij zijn.

Of misschien moet de conclusie zijn dat het college niet weet wat er gebeurt op het gemeentehuis. Dat zou nóg erger zijn.

 

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze