Bernheze staat weer voor gek

Er schijnt maar geen einde te komen aan de asielzoekers-soap in Bernheze. Begin 2016 lanceerde het college een plan voor een AZC voor 500 asielzoekers voor 10 jaar in een weiland in Heesch. Dat leidde tot onrust en relletjes en de gemeenteraad schoot het plan af. Er werd gekozen voor het huisvesten van extra statushouders.

Maar burgemeester en wethouders lieten het er niet bij zitten en kwamen in juni met een plan voor een AZC voor 300 tot 500 asielzoekers voor 5 tot 10 jaar in de bossen bij Nistelrode. Lekker ver weggestopt, dus iets minder onrust en relletjes. Maar het COA liet weten geen belangstelling te hebben.

Nog gaven burgemeester en wethouders de moed niet op en kwamen met een voorstel voor tijdelijke units voor 14 statushouders in Heesch en Nistelrode. Weer gedoe en onrust, en weer gaat het niet door.

Ik las in de krant dat het COA een locatie zoekt voor een “Aso-AZC”, speciaal voor overlast bezorgende asielzoekers. Het zou me niet verbazen als onze burgemeester Bernheze al heeft aangemeld.

Staan we straks weer voor gek.

De VVD-Bernheze heeft vanaf het begin gepleit voor kleinschalige opvang. Dat gaat namelijk wél goed. Ook in Bernheze.

 

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

 

Paul Kremers

Bestuurslid VVD-Bernheze