Aldi wél? Aldi niet?

De briefschrijvende ondernemers zijn Jumbo Supermarkt, Dio, The Readshop, Prima Sparkling, DFM-bloemen, May Day wokrestaurant, ‘t Laar Nistelrode, Eetcafé ‘t Pumpke, Café Den Hoan en Café Tramstation.

Het vestigen van een Aldi supermarkt op dit adres achten zij ongewenst en zij vragen Burgemeester & Wethouders en Gemeenteraad nadrukkelijk om hier geen medewerking aan te verlenen. De dorpskern van Nistelrode is er volgens deze ondernemers bij gebaat de detailhandelsactiviteiten zo veel mogelijk te concentreren. Dit om het aantal bezoekers van de kern niet verder te laten dalen en meer leegstand te voorkomen. Voorts verzoeken zij de gemeente om met hen in overleg te treden het centrum van Nistelrode te optimaliseren.

De VVD-Bernheze is zeer verbaasd over deze brief, waarin geen rekening wordt gehouden met de wens van de inwoners om een 2e supermarkt in Nistelrode te krijgen. De VVD-Bernheze pleit hier ook al langer voor.

Wij hebben de brief dan ook doorgestuurd voor bespreking in de eerstvolgende vergadering van de Commissie Ruimtelijke Zaken op woensdagavond 30 november. Hier bestaat het recht van inspreken, waarvan u gebruik kunt maken.

Laat ons weten wat u vindt van de actie van de centrum-ondernemers en of u voor of tegen een 2e supermarkt bent op de Weijen 62 in Nistelrode. Onze email-adressen vindt u op onze website  http://bernheze.vvd.nl/contact Of laat een bericht achter op onze Facebook-pagina http://www.facebook.com/VVDBernheze

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze