Gemeentepolitiek: Doe Mee!


Wanneer u het niet eens bent met een voorstel van het gemeentebestuur kunt u daarop reageren. Als belanghebbende kunt u bijvoorbeeld komen meespreken bij een commissievergadering. En mocht de gemeenteraad toch een besluit nemen waar u het niet mee eens bent, dan zijn er diverse wegen waarlangs u bezwaar kunt maken, tot aan de Raad van State toe.

Dat bleek maar weer tijdens de raadsvergadering van 21 april 2016.

Bij twee onderwerpen – het bestemmingsplan Peelstraat-Rietdijk Vorstenbosch en het bestemmingsplan Berkenvenseweg 1-1a, ’t Broek 1-3 en Nistelrodesedijk 14 –  is, na jaren discussie en een rechtsgang naar de Raad van State, alsnog besloten om tegemoet te komen aan de bezwaren van direct berokkenen.
De VVD-Bernheze heeft zich, samen met andere partijen, ingezet om tot een acceptabele oplossing te komen.

Hetzelfde gold voor het plan voor een groot zorgcomplex aan de Wijststraat 3 in Heesch. Hier was absoluut geen draagvlak voor en de omwonenden hebben zich gezamenlijk ingespannen om dat te voorkomen. Ook hierbij heeft de VVD-Bernheze actief haar steentje bijgedragen.

In de kwestie rond het AZC bleken de acties van omwonenden en de duidelijke stellingname van de VVD-Bernheze uiteindelijk zeer succesvol en ook nu het gaat over andere vormen van Vluchtelingenopvang heeft de VVD-Bernheze duidelijk te kennen gegeven dat de inwoners vooraf betrokken moeten worden voordat er besluiten genomen worden.

Dus Doe Mee, want deelnemen aan de lokale politiek loont. Heeft u interesse om met ons mee te doen, dan kunt contact opnemen via onze website.

 

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze

http://bernheze.vvd.nl/contact