Iets te buitengewoon

Het betreft een zorglandschap dat zou bestaan uit onder andere een groepswoning voor langdurige verblijf (bewoning) van 15 zorgbehoevenden met dagbesteding en een theehuisje, 2 zorgeenheden voor onzelfstandig wonen van 10 zorgbehoevenden eventueel met partner, een bed & breakfast, een grote beheerderswoning, een kantoor en diverse bijgebouwen.

Het hele bouwvlak zou 7.650 m2 moeten worden, terwijl de huidige bebouwingsoppervlakte 3.000 m2 is.

De wethouder heeft geprobeerd om in vooroverleg met de omwonenden draagvlak te creëren voor dit grootschalige zorgcomplex. Dat bleek tevergeefs, want tijdens de commissievergadering hebben maar liefst 8 omwonenden hun bezwaren toegelicht.

De VVD-Bernheze heeft tijdens dezelfde vergadering nog diverse vragen gesteld omtrent dit kolossale complex. Zo wilden wij weten waarom er een woning van 1.000 m3 wordt toegestaan terwijl het bestemmingsplan buitengebied maar 750 m3 toelaat? Of er wel een behoefteonderzoek is gedaan? En waarom het plan in aanmerking komt voor een subsidie van € 400.000,- in het kader van de Maashorst en het Landschap van Allure?

Op verzoek van de VVD-Bernheze is er in het verleden gemeentelijk beleid voor woon-zorg initiatieven vastgesteld. Dit beleid laat alleen kleinschalige initiatieven toe.

De VVD-Bernheze is geen voorstander van dit grootschalige project en zal tijdens de raadsvergadering op 21 april 2016 niet instemmen met het voorstel. Want dit plan vinden wij net iets te buitengewoon.

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze

http://bernheze.vvd.nl/contact