Sociale huurwoningen

Voor de VVD-Bernheze is het onduidelijk of deze 50 woningen voortkomen uit de motie van 18 februari 2016 om 225 extra statushouders te huisvesten of vanuit de woonvisie 2016-2021. Daarin is de bouw van 200 sociale huurwoningen plus 150 woningen voor statushouders opgenomen.
Op een vraag van de VVD hierover, heeft de wethouder gezegd dat het gaat om de bouw van 200 plus 50 sociale huurwoningen. Wie deze woningen gaat bouwen is nog de vraag. Het zouden de woningcorporaties moeten zijn, maar de wethouder heeft met deze corporaties de afgelopen jaren geen prestatieafspraken gemaakt, ondanks herhaalde vragen hierover van de VVD-Bernheze.

Volgt u het nog?
Wij niet. Maar in ieder geval worden er nu op korte termijn plannen gemaakt voor de bouw van 50 woningen en uit welk potje die komen is voor ons onbelangrijk.

Er werd ook een motie aangenomen van Politieke Partij Blanco, waarin gepleit werd voor de bouw van meer dan de geplande 200 sociale huurwoningen in de woonvisie.

De VVD-Bernheze is benieuwd hoeveel meer woningen er uiteindelijk gerealiseerd zullen worden, want er is in onze gemeente inmiddels een grote achterstand. Het zullen er in ieder geval dus meer dan 200 in 5 jaar moeten worden.

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze